Konténerház a sivatagban

A konténerházak egyre népszerűbbek a világon, az alacsony ár mellett rendkívül sokszínűen lehet különböző tereket és funkciókat kialakítani bennük.

Korábban mi is beszámoltunk már arról a konténerekből álló komplexumról, ami diákoknak ad otthon Dániában, ezzel is segítve őket az elérhető árú lakhatásban. Nem rég azonban egy még különlegesebb ház tervei láttak napvilágot, mely a semmi közepén, a Kalifornia körüli sivatagos területen fog felépülni.

Konténerház a sivatagban

Konténerház a sivatagban

A hajókonténerekből összeállított szokatlan kinézetű, viszont mindenképp izgalmas épület eredetileg egy Németországban épülő irodaház része lett volna, de ez végül nem valósult meg. Egy Los Angelesben élő filmproducernek viszont megtetszett a brit Whitaker Studio koncepciója és azonnal meg is vásárolta a terveket.

Konténerház a sivatagban

Kisebb áttervezés után a kaliforniai sivatagban található 90 hektáros telkén fog felépülni a konténerház, előreláthatólag még ebben az évben. A természetes fényben úszó 200 négyzetméteres ház három hálószobával, egy nappalival, konyhával, étkezővel és mellékhelyiségekkel fog rendelkezni.

Konténerház a sivatagban

A szakemberek szerint a konténerház a „konténer-építészet” újabb mérföldköve.