Magazinok

A kotrók világa

Ha azt mondjuk, építőgép, a legtöbb embernek alighanem egy kotró jut eszébe, és ez korántsem véletlen. Legyen szó egytonnás minikről vagy száztonnás bányagépekről, mozgékony gumikerekesekről vagy masszív lánctalpasokról, egy biztos: a kotrók napjaink legnépszerűbb, legelterjedtebb építőgépei.

A szerkezetépítés kulisszái

A szerkezetépítés egy összetett folyamat, melynek során bizonyos esetekben különleges helyszíneken kell speciális megoldásokat alkalmazniuk a szakembereknek. Ebben a lapszámunkban az állványzatok oldaláról járjuk körbe ezt a területet több izgalmas és látványos projekt bemutatásával. 

Homlokrakodók

Munkagépek, amik a mezőgazdaságtól a bányászatig megállják a helyüket: ezek a homlokrakodók. Ebben a kiadványunkban a kategória legfontosabb tudnivalóit, újdonságait, fejlesztési lehetőségeit mutatjuk be. Természetesen most is útnak indultunk, hogy munka közben is megfigyelhessük a gépeket. Sok érdekes részletet tudtunk meg, így most is érdemes velünk tartanotok. 

Innovatív építőipar

A grundonline.hu egyik legfőbb missziója, hogy népszerűsítse a fiatal korosztályok körében az építőipart, megmutassa a kiemelkedő szakmai teljesítményeket, projekteket és az ágazatot jellemző innovatív megoldásokat. 

A személyemelőktől a darukig

A legfrissebb tematikus kiadványunkban az emelőgépek témakörét jártuk körbe. Bekukkantottunk a személy- és teleszkópos emelők piacára, felmásztunk az épülő MOL Campus legtetejére, hogy szemügyre vegyük Magyarország legnagyobb toronydaruit, és meglátogattuk a Duna Herkulesét is, a Clark Ádám úszódarut. 

Kompakt gépek, a legnépszerűbb kategória

A mamutgépek után új számunkban az építőgépek palettájának másik végletét jelentő mini- és midigépeket vesszük közelről szemügyre. Az elmúlt évtizedben nem csak Magyarországon, hanem a világon is a tíz tonna alatti kompakt gépek lettek a legkeresettebbek.

Mamutgépek a bányában

A Grund első, megújult számában azt mutatjuk meg, hogy milyen, az építőipar szempontjából fontos helyeken jártunk az elmúlt időszakban. Ehhez az óriási bányagépek is hozzátartoznak, amiket éles helyzetben kaphattunk lencsevégre Tállyán, a Colas Északkő bányaüzemében és a Reneszánsz süttői díszítőkő-bányájában.