Megkezdődött Szegeden az Odessza városrész rehabilitációja

Megkezdődött a szegedi Odessza városrész zöldterületeinek, köztereinek és közösségi tereinek a rehabilitációja. Az önkormányzat mintegy 820 millió forintos uniós támogatást kapott a beruházásra – közölte a projektet koordináló Szeged Pólus Nkft..

Közlésük szerint a kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárás nyerteseként a HPQ Plus Kft. és az Alapközmű Kft. alkotta konzorcium végzi. A város legrégebbi lakótelepén 2019 tavaszára új zöldterületeket alakítanak ki és a régi park is megújul. Olyan rendszert telepítenek, amely az egész park öntözését biztosítja majd.

Az aktív kikapcsolódást segítő fejlesztésként bővülnek és megszépülnek a sétányok, a játszóterek, a sportpályák, és kültéri fitneszpálya is épül. Megújítják továbbá a helyi kispiacot.

A zöldfelületek jobb elérhetősége érdekében új járdákat és gyalogátkelőhelyeket hoznak létre, valamint akadálymentesítik az autóbuszmegállókat, kerékpártárolót telepítenek és korszerűsítik a világítást. Új tanösvény mutatja majd be a környék természeti és helyi értékeit – áll a közleményben.