Lebontják a San Sirót

Lebontják az Internazionale és az AC Milan labdarúgócsapat legendás közös stadionját, a San Sirót. A régi stadion felújítása helyett egy újat építenek, derült ki a 2026-os téli olimpia pályázóinak prezentációján.

Az ANSA.it. beszámolója szerint az eseményen az olasz delegáció tagja volt az AC Milan és az Internazionale elnöke is, Paolo Scaroni és Alessandro Antonello, mindketten megerősítették, hogy egy új stadion építése mellett döntöttek.

Paolo Sacroni elmondta, hogy egy új San Sirót fognak építeni a régi mellett, ugyanazon a területen. Hozzátette, hogy a régi stadiont lebontják, és a helyére új épületek kerülnek majd. Alessandro Antonello kifejtette, hogy ezt a döntést teljes egyetértésben hozták meg.

Lebontják a San Sirót

A stadion belülről

A bontás és a beruházás pontos dátumát nem árulták el. Az olasz sajtó szerint szerint az önkormányzati engedélyeken múlik az építkezés, ami leghamarabb a következő idény végén kezdődhet el. A lapok szerint ez egybevág Matteo Salvini olasz belügyminiszter tervével, ami szerint minden olasz nagyvárosba új stadiont kell építeni.

A 80 ezer fő befogadására alkalmas San Sirót 1926-ban adták át. Az évek során több felújítást elvégeztek az épületen. A stadionban 1934-ben és 1990-ben világbajnoki mérkőzéseket is játszottak, 1980-ban pedig Európa-bajnoki meccsek színhelye is volt.

Forrás: goal.com