Halad az Erzsébet királyné Tisza-híd felújítása

A híd rakamazi oldalának északi részén augusztusban kezdődtek meg a pályalemez bontási munkálatai, annak érdekében, hogy az elhasználódott vasbeton pályalemez két szélső 1-1,5 m széles sávját a konzolszerkezetekkel egyben újjáépítsék a megmaradó középső sávhoz csatlakozva – olvasható a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közleményében.

A kiviteli tervek alapján elkészült hídnegyedet a gépjárművel közlekedők decembertől ismét forgalomkorlátozások nélkül használhatják – írják.

Az „Erzsébet királyné” Tisza-híd északi részén lévő gyalogjárdát a gyalogosoknak nem nyitották meg a baleseti kockázat miatt, de a híd déli oldalán továbbra is biztosítják a gyalogos közlekedést.

A hidat több ütemben újítják fel, hogy a közúti forgalom folyamatosan biztosítható legyen.  A következő ütem során a híd rakamazi oldalán található déli részt elbontják és újraépítik. Ez félpályás forgalomkorlátozással jár majd 2021. január második felétől – tájékoztatott a NIF.

A beruházás a tervek szerint 2021. IV. negyedévére készül el. A kivitelezést az A-HÍD Zrt. végzi nettó 1,1 milliárd forint értékben – olvasható a közleményben.

Forrás: NIF