Elkészült az M76-os gyorsforgalmi út első üteme

Átadták az M76-os gyorsforgalmi út Balatonszentgyörgy és az M7-es autópálya közötti szakaszát.

A gyorsforgalmi út Balatonszentgyörgy és az M7-es autópálya között elkészült 5,6 kilométeres szakaszból 4 km-t helyeztek forgalomba – olvasható a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közleményében. Az M7-es meglévő Holládi csomópontjában lehajtva a szakasz elején egy új körforgalmi csomópontot építettek ki, amely az úthálózati kapcsolatok fejlesztésén túl, az M76-ra való ráhajtást biztosítja.

Az M7-es felett épített új kerékpáros híd, valamint a Hollád felé vezető út alatti új kerékpáros aluljáró az autópálya északi és déli oldala közötti közlekedést teszi biztonságossá a kerékpárosok és gyalogosok számára – írják. A szakaszon belül a következő, újonnan létesült csomópont a balatonszentgyörgyi téglagyárhoz való megközelítést teszi gördülékennyebbé, a téglaszállító teherautók így a település elkerülésével közlekedhetnek. Ezeken kívül épült még két vadátjáró. A szakasz északi végpontjaként elkészült a balatonszentgyörgyi különszintű csomópont is, amely viszont még nem működik teljes funkciójában, ugyanakkor erről lehet visszahajtani a 76-os főútra – ismerteti a NIF.

Elkészült az M76-os gyorsforgalmi út első üteme

Elkészült az M76-os gyorsforgalmi út első üteme. Forrás: NIF

Kiemelték: az útszakasz legjelentősebb műtárgya a felüljáró, amely alatt fut két önálló vasútvonal, a 7501-es mellékút, valamint a helyi jelentőségű kerékpárút. A felüljáró a teljes funkcióját a következő szakasz átadásánál fogja betölteni.

Az M76-os I. ütemének megépítésével elkészült az első szakasz a Zalaegerszeg gyorsforgalmi összeköttetését biztosító útból. A beruházásnak köszönhetően Balatonszentgyörgyön és Battyánpusztán csökken az áthaladó forgalom, valamint a térségben közlekedők kényelmesebben és gyorsabban érhetik el úticéljaikat – közölte a NIF.

Forrás: NIF