Kezelő nélküli gépekkel startolt a Doosan helyére érkező Develon

Bár a váltást néhány hete már bejelentették egy online esemény keretében, a Hyundai Doosan Infracore immár hivatalosan, élőben is lerántotta a leplet a Develonról, mely a Doosan márkától veszi át a stafétabotot.

Mindehhez kitűnő helyszínnek bizonyult a Las Vegas-ban nemrég véget ért ConExpo kiállítás, ahol a Hyundai Doosan Infracore több magasrangú vezetője is megjelent, hogy átvágják a szimbolikus szalagot az új márka útnak indítása alkalmából.

Mint arra fény derült, a Doosan név leváltásáról még 2021-ben született meg a döntés, amikor a Hyundai cégcsoport felvásárolta a Doosan Infracore-t. Lényegi változás a névtől eltekintve azonban nem várható a cég háza táján, mely továbbra is független leányvállalatként folytatja az építőgépek gyártását.

Hogy az új márkanév debütálása igazán emlékezetes legyen, a Develon rögtön két modellt is kiállított legújabb vezető nélküli gépei közül. A hatás nem is maradt el, amit jól jelzett, hogy a fülke nélküli DD100-CX dózert és a DX225-CX lánctalpas kotrót hatalmas érdeklődés övezte a kiállítás ideje alatt. A Doosantól megszokott narancssárga fényezés helyett elegáns szürke színben pompázó modellek képességeit a gyártó működés közben is bemutatta a rendezvényen.

Develon vezető nélküli DD225-CX lánctalpas kotrója
A ConExpo kiállításon mutatták be a Develon DD225-CX vezető nélküli lánctalpas kotrót.

Ezzel párhuzamosan meg is kezdődött a Develon márka fokozatos bevezetése az értékesítési hálózatban, és a cégtől származó információk szerint az új nevet viselő első gépek 2023 júniusának végére kezdhetnek feltűnni a forgalmazók telephelyein és a munkaterületeken.