Megújulnak szeged útjai

Szeged összesen 2,1 milliárd forintot költ a város útjainak és járdáinak felújítására, a munkálatok első üteme a napokban kezdődik – közölte az önkormányzat.

A közlemény szerint az önkormányzat saját erőből egymilliárd forintot fordít az utak karbantartására, és további 1,1 milliárd forintot nyert el az Európai Uniótól ugyanerre a célra.

Az első ütemben Kiskundorozsmán és a belvárosban öt utca kap teljesen új aszfaltburkolatot. A 60 millió forintos beruházás kivitelezője a Colas Út Zrt. a felújítás pedig 60 napig fog tartani. Önkormányzati forrásból idén 500 millió forint jut Odessza, Tarján és Makkosháza városrészek útjaira, további 500 millió forintot pedig Szeged általános útállapotának javítására, a kátyúk felszámolására és járdák rendbetételére fordítanak.

Emellett Uniós támogatásából megújul a Tisza Lajos körút Dugonics tér és Hősök kapuja közti szakasza, új közlekedési csomópont épül a Novotel előtt, körforgalmat alakítanak ki a Szilléri sugárút és a Debreceni utca csomópontján, és 40 buszmegállót is felújítanak.

A rekonstrukciós munkák mellett idén és 2019-ben összesen 5,2 milliárd forintot fordít a város gazdasági célú útfejlesztésre: a Kollégiumi út és a lézerközponthoz vezető út modernizálására.

Forrás: MTI