Új atlétikai centrum épül a szegedi SZVSE-pályán

Március végén elkezdődhet az új atlétikai centrum építése a szegedi SZVSE-pályán, a beruházás várhatóan még idén megvalósul, és közben az egykori Kossuth-laktanya területén épülő egyetemi sportcentrum tervezése is gőzerővel zajlik.

Bartók Csaba, egykori válogatott kézilabdázó közölte: az SZVSE-pályán megvalósuló beruházás tartalmaz egy nemzetközi minősítésű, teljes atlétikai pályát, villanyvilágítású, nyolcsávos, műanyag borítású futópályát, valamint az összes dobószakág számára megfelelő, nemzetközi versenyzésre alkalmas dobókört. Hozzátette, egy másik projekt keretein belül, taós forrásból a futballpálya is megújul. Bartók emlékeztetett, az elmúlt 20 évben nem volt számottevő sportberuházás Szegeden, ugyanakkor tavaly kormányzati támogatással elindult egy jelentős sportinfrastruktúra-fejlesztés a városban.

„Pár hónapon belül elkészül az a koncepció, amely alapján elkezdődhet az építkezés az egyetem területén, és úgy vélem, reálisan a jövő évben kezdődhet el a munka érdemi része. Várhatóan 2022 első felében adják majd át a sportcentrumot” – mondta Bartók Csaba.

Győri Ferenc, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézet vezetője elmondta, az egyetem már nagyon régóta vágyott egy ilyen sportcélú fejlesztésre. Az egykori Kossuth-laktanya helyén kialakítanak egy szabályos nyolcsávos futópályát, kapcsolódó létesítményeket, bemelegítő pályákat, futófolyosót, valamint egy lelátót is – tette hozzá.

Képes Lóránt, Magyar Atlétikai Szövetség létesítményfejlesztési vezetője elmondta, a szövetség két évvel ezelőtt a kormánnyal közösen kezdte el kidolgozni azt a koncepciót, amely mentén megvalósulhat a két beruházás.

Forrás: MTI/ Kiemelt kép: sosz.hu