Hamarosan indul az Aréna Business Campus irodakomplexum építése

Néhány héten belül elkezdőik a Hungária körúton a négy irodaépületből álló Aréna Business Campus építése – jelentette be Borbély Zoltán, a fejlesztő cég, az Atenor Group Hungary Kft. vezetője.

Püschl Nikolett, az Atenor bérbeadási vezetője elmondta, hogy a fejlesztést a cég saját forrásból finanszírozza. A beruházás összértékét üzleti titokra hivatkozva nem közölte.

Elmondta, hogy a rendelkezésre álló 19 ezer négyzetméteres telken 72 ezer négyzetméteres, négy tömbből álló épületegyüttest fognak kialakítani. A kivitelezés az „A” irodaépülettel kezdődik, a munkálatok várhatóan a következő év harmadik negyedévéig tartanak, ezt követően a bérlők már be is költözhetnek. Az első épület átadása után kezdődnek a másik három irodaépülethez kapcsolódó munkálatok.

A bérbeadási vezető rról is beszámolt, hogy mindegyik épülettömb 8 emeletes lesz, melyekhez plusz 2 emeletnyi mélygarázs fog tartozni. Elmondása szerint az egyes épülettömböket úgy akarják kialakítani, hogy az irodák mellett mindegyikben helyet kapjon egy-egy vendéglátó egység, bankfiók, gyógyszertár, valamint egészségügyi központ. Arra törekednek, hogy az épületek mikrokörnyezetében is legyenek elérhetőek azok a szolgáltatások, amelyekre egy-egy irodabérlőnek, illetve a városrészben élőknek is szüksége van.

Püschl Nikolett kiemelte, a kivitelezési munkálatoknál minden olyan építőipari céggel – legyen az magyar vagy nemzetközi – szívesen együtt dolgoznak amely megfelel az Atenor által elvárt követelményeknek, illetve megfelelő referenciákkal rendelkezik.

Forrás:MTI