Útfelújítások Győr-Moson-Sopron megyében

Közel 52 kilométeren mintegy 5,5 milliárd forint hazai és európai uniós forrásból 25 útszakaszt újítanak fel idén a megyében.

Március végén első körben nyolc szakaszon adták át a munkaterületet. A felújítás alatt lévő és arra váró utakon a munkálatok miatt forgalomkorlátozásokra és torlódásokra kell számítani – közölte Kecskeméti Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron megyei igazgatója.

Elmondta, hogy mindezek mellett folyamatban van a megyében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) beruházásában az M85-ös út építése Csorna és Sopron, valamint az M15-ös út kétszer kétsávossá bővítése Rajka és Hegyeshalom között. Szabó Csaba, a megyei fejlesztési osztály vezetője hozzátette, hogy a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében öt szakaszra már aláírták a támogatási szerződést: az 1401-es úton Dunaszegnél, a 8311-es úton Nyúlnál, a 8417-es úton Lébénynél, a 8627-es úton Lövőnél és a 8136-os úton Bőnynél úgynevezett kiegyenlítő és kopóréteg cserét végeznek.

Dunaszegnél a burkolatcsere mellett a kerékpársávot is felújítják, Nyúlnál átépítenek egy hidat, Lövőnél optimalizálják az út csatlakozásának szélességét a 84-es úthoz, Bőnynél pedig gyalogos átkelőhelyet is kialakítanak. Az 1-es úton Győrnél kiszélesítik a burkolatot, a Sopron-Harka és Sopron-Balf közötti szakaszokat pedig felújítják. Hazai forrásból újítják fel az 1-es utat a mosonmagyaróvári kórháznál, a 82-es utat a nyúli körforgalomtól a győrújbaráti bekötőig, valamint az M1-es csomóponttól a vasúti átjáróig. Szintén hazai forrásból finanszírozzák a 84-es út felújítását Újkérnél, valamint Sopronban a balfi körforgalomtól a Szent Mihály temetőig, emellett a 85-ös út felújítását az 1-es úttól az M1 csomópontig.

Forrás: MTI