Így épül a Leeza Soho

A Leeza Soho a Zaha Hadid építésziroda tervei alapján épül Pekingben. Az torony a világ legmagasabb csavarodó átriumával fog büszkélkedni.

A 46 emeletes Leeza Soho az építésziroda és a Soho China ingatlanfejlesztő cég közös projektje. Az épületben 1,4 millió négyzetméternyi iroda- és kiskereskedelmi terület kap majd helyet.

zaha-hadid-architects-leeza-soho

Kínában a Soho China számít a legnagyobb és legismertebb irodaház-fejlesztőnek. Ikonikus épületeik fejlesztéséhez általában Zaha Hadidot kérték fel tervezőnek, azonban Hadid halála után más sztárépítészekkel is dolgoztak már.

zaha-hadid-architects-leeza-soho-2

Jelenleg Peking szívében igyekeznek egy új pénzügyi negyedet kialakítani, és ennek a negyednek lesz a központi eleme a 207 méter magas felhőkarcoló.

zaha-hadid-architects-leeza-soho-3

Az átrium 190 méter magas lesz, így a jelenlegi csúcstartó Burj Al Arab hotel belső csarnokán is túl fog tenni. Az átrium csavart formája és a hatalmas üvegfelületek az épület belsejét minden irányból természetes fénnyel látják majd el. Belülről pedig el tudjuk képzelni, hogy milyen panoráma kilátás lesz a kínai fővárosra.

zaha-hadid-architects-leeza-soho-4

zaha-hadid-architects-leeza-soho-5

A Leeza Soho Hadid egyik utolsó munkája. Közel egy évvel halála után az iroda nagyjából harminc projekt megvalósításán dolgozik. A Leeza Soho torony átadását az idei év végére tervezik.

Leeza Soho

Energiahatékonyságban is profi

A LEED Gold minősítést is magukénak szeretnék tudni, amit az energia-hatékony üvegfüggönnyel igyekeznek elérni. Lényegében ez biztosítaná az épületben a természetes szellőztetést, emellett a szürkevíz felhasználása, valamint az esővíz gyűjtése is megoldott lenne.