Híd az óriás kezeiben

A 150 méter hosszú, és 1400 méterrel a tengerszint fölött húzódó híd egy éven keresztül épült. Vietnámban, Da Nang városa ezzel a látványos műtárggyal is igyekszik még feljebb tornázni az évi másfél millió fős turizmusát.

A híd tervezéséért a TA Landscape Architecture nevű iroda volt a felelős.  A műtárgy két milliárd dolláros költségvetésből épült meg.

Vietnam, aranyhíd és szivárvány

Az óriás kezében

A híd helyi elnevezése az „Aranyhíd”, mégpedig azért, mert a sétáló-felülete valóban aranyszínű, viszont mégsem ettől lett igazán különleges, hanem a két óriás méretű kéztől, amelyek a félkörívben hajló hidat tartják. Olyan hatást kelt, mintha egy óriás tenyerén mászkálnának a turisták, vagy a Gyűrűk Urából került volna oda.

Csodahíd

A műtárgy csúcspontja a két oldalon aranyszínű korláttal védett, orvosi lobéliával beültetett sétány. Az óriási kezek amúgy belül üregesek, acéllemezekből és üveggyapotból készültek, így természetesen szó sincs arról, hogy ezek tartanák a hidat, annak van rendes tartószerkezete. A híd máris hatalmas népszerűségnek örvend a helyiek és a turisták körében egyaránt, valljuk be, ezen nehéz lenne csodálkozni.

Híd az óriás kezében

Vietnam bridge