10 rajzfilm ház, amiket a való életben is felépítettek

Rajzfilmek… Mindenki rajong értük gyerekként! Sőt, van, akinél a rajongás felnőttként is megmarad. És ha megmarad, hatalmas boldogságot jelenthet, ha kedvenc rajfilmhőseink otthonába térhetünk haza egy-egy hosszú munkanap végén.

Mindez nem fikció! Vannak olyan mázlista embertársaink, akik ezt megtehetik. Íme egy lista azokból az eredetileg meseotthonokból, amik ma már a való világban is megtalálhatók!

1. Simpsonék háza

1997-ben a 20th Century Fox egészen hihetetlen promóciós ötlettel állt elő: megépítették Simpsonék rajzfilmbeli otthonának életnagyságú mását Nevadában, majd egy nyereményjáték díjaként dobták be a nagyközönség elé. A ház építése nagyjából 120 000 dollárt kóstált, és kívül-belül megfelel a rajzfilmben látható épületnek. Ennek ellenére a nyereményjáték győztese a ház helyett a készpénzként elvihető 75 000 dolláros összeget választotta – nem is értjük! Ma a Simpson-ház bárki által elérhető ingatlan.

2. FEL! ház

Carl és Ellie apró, kedves és színes háza annyira népszerűnek bizonyult, hogy 2011-ben megépült egy kislány Make-a-Wish Alapítvány által valóra váltott kívánságaként. Tökéletes pontossággal és minden részletre kiterjedő figyelemmel tervezték meg: az ereszek és a postaláda is pont ott található rajta, ahol a rajzfilmben, akárcsak a villanykapcsolók vagy a padlódeszkák. Jelenleg a ház Utahban található és turistalátványosságként megtekinthető.

3. Spongyabob ananászháza

Spongyabob Kockanadrágért több generáció rajong, így nem csoda, ha az óceán fenekén álló ananászháza sokak által vágyott ingatlannak számít. Az a jó hír, hogy nem kell mélytengeri búvárkodásra adnia senkinek sem a fejét, ha látni akarja: egy pontos mása ugyanis a szárazföldön is létezik, amiben minden ott található, ahol a rajzfilmben is: a tengeralatti dekor, a kagylótelefon és Gary életnagyságú mása is várja a látogatókat. A házat a Nickelodeon és a Nick Resort Punta Cana emeltette és a Dominikai Köztársaságban található.

4. Hobbit ház

A tervező, építész és édesapa Simon Dale egyszer elhatározta, hogy olyan ökobarát házat épít, ami belesimul és harmonikusan együtt él a természettel. A ház anyagai között megtalálható a tölgy, a kő és a sár is, akárcsak a padlóba, falakba és tetőbe beépített szalma. Az elektromos áramot napelemek állítják elő, a természetes fényt a tetőn át fénygyűjtő csatornák vezetik a belső terekbe, egy közeli forrás szolgáltatja a friss vizet, a talaj hidege látja el a hűtőszekrény feladatait, a tetőről összegyűjtött esővízzel locsolják a kertet és természetesen komposztolnák. Igen, a mellékhelyiségek termelését is.

5. Flintstone ház

1976-ban William Nicholson építész új építőanyagokat kezdett tesztelni egy ház építésekor. A lekerekített formájú épület a Flintstone ház nevet kapta a kőkorszaki család otthonával való hasonlatosság miatt. A ház Kaliforniában található, belül teljesen fehér, hogy a nagy nyári hőségben is hűvös maradjon, és mai értéke eléri a 4 millió dollárt.

6. Barbie ház

Sok kislány álmodott és álmodik is arról, milyen lehet az élet egy olyan házban, amiben Barbie lakik. Nos, ma ezt már a való életben is megtapasztalhatja, aki akarja, ha ellátogat Floridába, ahol egy majdnem 1000 négyzetméteres rózsaszín plasztiklak épült „Barbie, az álomház kísérlet” néven. A ház kivitelezői szerint több mint 370 liter rózsaszín festéket és 10 kiló glittert dolgoztak bele a házba.

7. Minnie Mouse háza

Ez a Minnie Mouse ház mind a floridai, mind a kaliforniai Disneylandben megtekinthető, Mickey Rajzfilmvárosában. Senkit ne tévesszen meg a mesefilmbeli külső – a ház ugyan tényleg úgy néz ki, mintha csak rajzolták volna, de belül mindennel felszerelt, akár egy igazi ház!

8. Hófehérke kunyhója

A jobb oldali házhoz az ihletet a Hófehérke és a hét törpe rajzfilm adta. Az építők 30 év alatt építették meg a tökéletes művet, amely Washingtonban található és egyetlen derékszög nem található benne. A farészeket kézzel faragták, a tető úgy néz ki, mintha csak rácsorogna az alatt lévő házra, és minden annyira rusztikus és karakteres rajta, mintha csak Walt Disney rajzolta volna a saját kezével.

9. A Jetsonok futurisztikus háza

Itt fordított csavarral állunk szemben: a Jetson ház az egyetlen, ahol a való élet inspirálta a rajzfilm alkotóit. A mesebeli Skypad Apartments a korai 60-as évek futurisztikus épületei alapján lett megrajzolva. Ebben az időszakban az emberek fantáziáját nagyon izgatta, vajon milyen házakban fognak élni a jövő generációi. A Jetson lakáshoz az ihletet konkrétan a Chemosphere, egy híres Los angelesi épület adta.

10. Bruce Wayne birtoka

A DC univerzumba tartozó Batman képregények ikonikus épületét, a Bruce Wayne birtok szintén a való élet ihlette. Egész pontosan az angol Nottingham megyei Wollatonban álló Wollaton Hall épülete. Olyannyira fontos ez az építmény, hogy a Sötét Lovag felemelkedése című film forgatásánál is ez szolgált a Wayne birtok helyszíneként.