Folytatódik az M7-es felújítása

Forgalomlassulással járhat az M7-es autópálya március elsejétől folytatódó felújítása, amelynek részeként a 90-es és a 111-es kilométer között több mint húsz kilométeren újul meg a pálya Letenye felé vezető oldala Siófok térségében – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt..

A közleményben azt írták: több mint nettó 3,4 milliárd forintból újul meg az autópálya érintett szakasza. A munkák első üteme a 102-es és 111-es kilométer között 2018 őszén befejeződött, a következő útszakaszokat idén tavasszal és ősszel sávelhúzás és átterelés mellett javítják majd.

Márciustól május 9-éig a 96-os és a 102 kilométer között zajlanak a munkálatok: Siófok felé egy, Budapest felé két sávon haladhat majd a forgalom. A siófok-sóstói csomópontot és a szabadi pihenőhelyet részlegesen lezárják – fűzték hozzá.

Kiemelték: a felújítások ütemezésénél figyelembe vették a nyári, turisztikai főszezont, így a felújítás utolsó üteme várhatóan szeptember 2-ától október 27-éig tart majd.

A Letenye felé vezető pályaoldal felújításánál egy környezetbarát eljárást alkalmaznak, az elbontott útalap jó részét újrahasznosítva építik ki az új alaprétegeket – közölték.

Forrás: MTI