Megnyílt a Jewel

Április közepén megnyílt a szingapúri Changi repülőtér legújabb épületszárnya, a Jewel, bár egyelőre még nem üzemel az összes különleges szolgáltatás, így is kijelenthetjük, hogy új dimenziót nyitott a repülőtéri várakozás szempontjából.

A 135 ezer négyzetméteres Jewel felépítésére összesen 1.3 milliárd dollárt költöttek. Az épület egyik különlegessége a sok közül, hogy benne található a világ legnagyobb beltéri vízesése is. A vízesés a komplexum üvegkupolájának közepéről, 40 méter magasról zúdul le, amely naplemente után a fényjátéknak köszönhetően a szivárvány színeit veszi fel.

Természetközeli kialakítás
A szakemberek mint 900 fát, 60ezer cserjét és egyéb növényt ültettek a vízesés köré, ennek köszönhetően a látogatók és az utazók úgy érezhetik, mint ha a dzsungelben lennének. Ez a szemléletmód amúgy is jellemző Szingapúrra, a várost gyakran zöld metropolisz néven is emlegetik. A Changi repülőtér négy terminállal rendelkezik, ezek közül hármat köt össze a Jewel.
Jewel vízesés

A vízesés

Különleges szolgáltatások

Az új épületben több mint 280 étterem és üzlet kapott helyet. Több vadonatúj márka és szolgáltatás is itt mutatkozik be, többek között lesz Pokemon Center, és a YOTELAIR nevű kapszulahotel-lánc 130 szobája is helyet kap. Mint említettük, az áprilisi nyitás után egyelőre csak a Jewel egy része érhető el az utasoknak, a csúszdapark, az útvesztő és lombkoronasétány csak június első hetében nyílik meg a közönség előtt.

Jewel csúszdapark

A csúszdapark

További érdekesség, hogy a komplexum a Capitaland, és a Safdie Architects együttműködésében valósult meg, a két cég nevéhez kötődik a világ legmagasabb „vízszintes” felhőkarolójának építése is.