Elmarad az idei ÉBSZ Építőgép Kiállítás

A nemzetközi járványhelyzetre tekintettel az Építőgép-forgalmazók és Bérbeadók Szövetségének (ÉBSZ) közgyűlése úgy határozott, hogy elmarad a szeptemberre tervezett hazai építőgépes kiállítás.

Az Építőgép-forgalmazók és Bérbeadók Szövetségének (ÉBSZ) közgyűlésének döntését az indokolta, hogy a jelenlegi körülmények között nem lehetett volna a megszokott színvonalú rendezvényt megszervezni, nyilatkozta lapunknak Varga Ákos elnökségi tag. Aki hozzátette, hogy személy szerint azért is tartja ezt jó döntésnek, mert a koronavírus okozta építőipari visszaesés idén hátrányosan érinti az építőgép-forgalmazókat, és jobb, ha a kiállítás költségei nem az idei büdzséket terhelik.

Elmarad az idei ÉBSZ Építőgép Kiállítás

Varga Ákos elnökségi tag

Egyelőre megjósolhatatlan, hogy mikor és hogyan lesz vége a koronavírus okozta rendkívüli helyzetnek, bár az ÉBSZ közgyűlése nem tartott attól, hogy szeptemberen is kijárási korlátozások lesznek érvényben, a döntésüket egyértelműen a szervezés okozta nehézségek indokolták.

Egy erősebb második félév sem biztos, hogy segít

Varga Ákos szerint arra nem igazán van esély, hogy akár egy erősebb második félévvel ne csökkenjenek jelentősen a hazai gépeladások. Az év második felében várható döntés arra vonatkozóan, hogy az ÉBSZ Építőgép Kiállítás már jövő tavasszal vagy továbbra is ősszel kerül megrendezésre. Mindez azon múlik, hogy teljesít majd a hazai mélyépítés és az ezzel szoros összeköttetésben álló gépforgalmazás, tudtuk meg Varga Ákostól.