Elérte a legmagasabb pontját az AXIÁL új szervizműhelye

Az AXIÁL Kft. bajai, központi telephelyén épülő új szervizműhely elérte a legmagasabb pontját. A műhely a régió céges mobilszervizszerelőinek készül. Az alkalomból májusfát is állított a cég – olvasható az Axiál közleményében.

A szervizműhely építését idén márciusában kezdték meg és várhatóan őszre be is fejezik a munkálatokat. Az Axiál tájékoztatása szerint az új műhely 830 négyzetméteren fogadja majd a gépeket és összesen 12 ipari kapu fogja biztosítani azok ki- és beállását.

A nehezebb javítási munkákat daru segíti majd, melynek munkatere a teljes, 45 méter hosszú és 18,5 méter széles munkaterületre kiterjed, és akár 5 tonnát is felemel 6 méter magasságig. Az épület területe 1060 négyzetméter lesz – ismertette Umenhoffer Ferenc, a cég beruházási és üzemfenntartási igazgatója.

Harsányi Zsolt, az AXIÁL tulajdonos-ügyvezetője kiemelte, hogy az új szervizműhelynek köszönhetően tovább tudják növelni a cég fedett szervizműhely kapacitását és teljesebbé válik az ügyfelek kiszolgálása. Mint mondta: a korábban épített műhelyekhez képest ez annyiban más, hogy szélesebb az épület, amire a gépek növekvő mérete miatt volt szükség.

A fejlesztés szükségessége kapcsán felidézte, hogy amikor 2001-ben elkezdték forgalmazni a CLAAS gépeket, akkor az átlagos vágóasztalszélesség 5 méter 50 cm volt, most már van olyan vágóasztal, ami 12 méter 30 cm.

Forrás: Axiál