Készül a Magyar Zene Háza üvegfala

Már épül a Magyar Zene Háza egyes szakaszokon 12 méter magas, vízszintes szerkezeti osztás nélküli, egybefüggő homlokzati üvegtáblákból álló homlokzati üvegfala, amely a maga nemében egész Európa legnagyobbja lesz.

A romos Hungexpo-irodaházak helyén, a Liget Budapest projekt keretében épülő Magyar Zene Háza hatalmas üvegfala 94 darab, Németországban egyedileg gyártott, osztatlan és hőszigetelt panelből áll majd. Ezeket a hatalmas üvegelemeket különleges üvegbordák támasztják meg – közölte az épület sajtóbejárásán a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

Baán László hangsúlyozta, hogy nemcsak a világhírű japán építész, Sou Fujimoto által tervezett épület kinézete, hanem tartalma és funkciói is egész Európában egyedülállóak lesznek. A nyitás jövő év decemberében várható.

Gyorgyevics Benedek, a beruházó Városliget Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a légies, parkba illeszkedő épület és az építkezés egyaránt elnyerte a zöld minősítést, ráadásul a ház működése is környezetbarát lesz. A szomszédos Nagyrét alá 100 méter mélyen 120 talajszondát helyeztek el, melyek a ház környezettudatos, megújuló, geotermikus energiával történő ellátását szolgálják, az épület távhűtését pedig a szomszédos Műjégpálya gépparkja biztosítja majd.

A Magyar Zene Háza homlokzati üvegpaneleit az alábbi videón meg is lehet nézni.

Forrás: MTI/ Kiemelt kép: Liget Budapest