Szerkezetkész a BudaPart legújabb épülete

Szerkezetkész a BudaPart projekt legújabb, hatodik épülete, a 10 milliárd forint értékű beruházás része a főváros legújabb városnegyedének, amely a XI. kerületben a Lágymányosi-öböl partján épül – közölte a Market-csoport.

A BudaPart Otthonok fejlesztője a Property Market Kft., a Market-csoport tagja, a kivitelező pedig a Market Építő Zrt.

A lakóingatlan kivitelezési munkálatai 2019. március végén kezdődtek meg, a szerkezetkész állapottal 46 százalékos készültséget értek el. A munkálatok befejezése és a lakások átadása 2021 első félévének végén várható.

A projekt alapkövét 2017. júniusában tették le, a teljes projekt, amelyben 15 lakóépületet terveznek felépíteni 2500-3000 lakással, valamint 13 irodaházat és egy hotelt, megközelítőleg 10 év alatt. A beruházás hét fázisból áll, az első szakaszban felépült négy lakóház 635 lakással és egy irodaház a Budapart GATE 20 000 négyzetméternyi irodaterülettel. A második fázisban adják át az ‘E’ lakóépület, illetve a 20 000 négyzetméteres BudaPart CITY irodaházat, amelynek az építését már 2019-ben elindították.

Az alapkőletételnél 2017-ben elhangzott, hogy a teljes beruházás összértéke több 100 milliárd forint, az új városnegyed a Kopaszi gátnál található egykori ipartelep 56 hektáros területén épül.

A Market Építő Zrt. építi idén a Mol új székházát a Mol Campust – szintén a BudaParton -,valamint a Debrecenben épülő BMW gyár területének előkészítését is  végzi.

Forrás: MTI/ Kiemelt kép/látványterv: BudaPart