Befejeződött a 87-es út fejlesztése Kőszegnél

Befejeződött a 87-es út Kőszeget és az ausztriai Rőtfalvát (Rattersdorf) új nyomvonalon összekötő szakaszának építése, a kivitelezés mintegy 1,5 milliárd forintból valósult meg – olvasható a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közleményében.

A fejlesztés részeként magyar oldalon 625 méteren új nyomvonalon épült út, 200 méteren pedig a meglévő 87-es utat újították fel.  A 87-es úton a régi határátkelő felé vezető úthoz felálló sávos csomópontot építettek és elkészült a régi határra vezető 8723-as új út is.

Tájékoztatásuk szerint az új nyomvonallal és határmetszési ponttal tehermentesül a meglévő szűk keresztmetszetű kőszegi határállomás és Rőtfalva belterületi szakasza.

A beruházás részeként kialakítottak a határon egy ellenőrző helyet is, amely a járművek ideiglenes, vagy alkalmankénti ellenőrzésére, visszafordítására is alkalmas.

Ezek mellett a tavaly november óta használható főpálya mentén a csapadékvíz-elvezető rendszer is kiépült.

A beruházás a Zsirát az ausztriai Locsmánddal (Lutzmannsburg) összekötő út felújításával közös Interreg pályázat részeként nyert támogatást – közölte a NIF.

Forrás: MTI/NIF