Az építészet és a dizájn lesz a fókuszban a Budapest Design Week programjain

Az építészet és a dizájn kapcsolódásának lehetőségei kerülnek a középpontba az idei Budapest Design Week fesztivál programjaiban, amelyet október 7. és 16. között rendeznek meg Budapesten, Sopronban, Szombathelyen és Pécsen.

Az idei Budapest Design Week (BDW) programjai ebben az évben a virtuális és valós, személyes és közösségi találkozási terekre fókuszálnak – írja közleményében a szervező Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

A fesztivál az építészetet és a dizájnt nem elhatárolt szakterületként, hanem összefonódó, egymást kiegészítő társterületként mutatja be, amelyek együtt járulhatnak hozzá egy fenntarthatóbb, befogadóbb és élhetőbb épített környezet megalkotásához.

A rendezvényt október 6-án a Magyar Formatervezési Díj (MFD) és a Design Management Díj (DMD) átadásával nyitják meg. A díjazottakat és a kiemelt pályaműveket bemutató tárlat a fesztivál központi kiállításával párhuzamosan a Néprajzi Múzeumban lesz látható.

A Találkozások terei – építészet és design című tárlaton a fesztivál ideje alatt több alkalommal tart tárlatvezetést Sebestény Ferenc építész, az idei fesztivál és a kiállítás kurátora. A bemutatóhoz október 13-án egy szakmai konferencia is kapcsolódik.

A program része, hogy a fesztivál ideje alatt öt építésziroda és öt építészeti designstúdió is megnyitja kapuit a látogatók előtt.

A saját csapatukat, műhelyüket, irodájukat és projektjeiket bemutató események, prezentációk, épületlátogatások és műhelyfoglalkozások igyekeznek közelebb hozni az érdeklődőket a cégek és alkotók tevékenységéhez.

A Néprajzi Múzeumban a Napur Architect, a Prezi irodaházában a Minusplus Stúdió vezet körbe, a Magyar Zene Házában, a Kreatív Hangtérben pedig a Medence csoport tagjai, Gross András és Terebessy Tóbiás tartanak különleges túrákat.

Forrás: MTI/BDW