BAUMA: hidrogénüzemű gép a láthatáron

Idén október 24. és 30. között rendezik meg a 33. BAUMA kiállítást Münchenben, ami az építőgépes szektor legnagyobb vására.

A BAUMA mindig érdekes fejlesztések és újdonságok színhelye is, és egyelőre úgy tűnik, hogy ez idén is így lesz – legalábbis a Hyundai előzetes bejelentése alapján.

A dél-koreai gyártó több mint 20 gépet fog bemutatni a rendezvényen, amin a HA30A és HA45A típusú csuklós dömpereket is leleplezik, de ettől nagyobb érdekességgel is készültek.

Évek óta eltérő véleményeket lehet hallani a szakértőktől arról, hogy milyen irányt fog venni az építőgépes szektor az erőforrásokat tekintve, de a hidrogén-üzemanyagcellás megoldás eddig nem szerepelt előkelő helyen.

A Hyundai a BAUMA kapcsán viszont nem rég bejelentette, hogy az eseményen leleplezi az első hidrogén-üzemanyagcellás, HW155H névre keresztelt  gumikerekes kotrógépét. 

Előzetesen annyit árultak el róla, hogy 8 órás lesz az üzemideje és 20 percet vesz majd igénybe a teljes feltöltése. A leleplezést követően a további részletekről mi is beszámolunk.

Forrás: KHL