Hatalmas volt az érdeklődés a bauma 2022-n

Nem rég véget ért a bauma 2022. A szervezők szerint a rendezvény megmutatta az iparág innovációs képességét és meghaladt minden elvárást.

A Messe München területe hét teljes napra ismét az építőgépes szektor központjává alakult, a bauma újra elfoglalta korábbi helyét. A szervezők közleménye szerint a rendezvényre összesen mintegy 3200 kiállító érkezett 60 országból. Több mint 495 ezer látogató érkezett Münchenbe az építőgépek, építőanyag-gyártó gépek, bányászati gépek és építőipari járművek- és berendezések legnagyobb nemzetközi vásárára.

A tájékoztatás szerint a top 10 kiállító ország így alakult sorrendben: Németország, Olaszország, Törökország, Nagy-Britannia, Észak-Írország, Hollandia, Franciaország, az Egyesült Államok, Ausztria, Spanyolország és Kína.

Hatalmas volt az érdeklődés a bauma 2022-n
Fotó: Csák Szilárd/Koffein Média

A nem német kiállítók aránya közel 65 százalék volt, míg a nemzetközi látogatók aránya körülbelül 50 százalékot tett.

Az eseményt követően a nagy gyártók képviselői és vezetői közül többen is azt hangsúlyozták, hogy az elmúlt évek, és a jelen nehézségei ellenére a bauma segítségével sikerült megmutatni, hogy az iparág rendkívül erős innovációs- és üzleti képességgel bír.

Hatalmas volt az érdeklődés a bauma 2022-n
Fotó: Csák Szilárd/Koffein Média

Ezt Franz-Josef Paus, a Paus Maschinenfabrik ügyvezető igazgatója és a bauma tanácsadó testületének elnöke a bauma kapcsán kiemelte, hogy rendkívül elégedettek a rendezvény megvalósulásával. Mint elmondta, a vásár iránt rendkívüli érdeklődést mutattak a vásárlók ​​és a vendégek is. Az idei rendezvényen – talán nem meglepő módon – a digitalizáció és az automatizálás témakörei voltak a legnépszerűbbek.

A rendezvényen Csák Szilárd kollégánk is ott volt, akinek a hangulatképeiből egy galériával jelentkezünk és hamarosan egy élménybeszámolóval is érkezünk.

Forrás: bauma/ Képek: Csák Szilárd/Koffein Média/bauma