Elektromos lánctalpas darut mutat be a Sennebogen

A Sennebogen a közelgő Bauma kapcsán egy teljesen elektromos meghajtású lánctalpas darut jelentett be.

A Sennebogen 653 E elektromos változata egy 50 tonnás kapacitású gép teleszkópos gémmel. A gyártó tájékoztatása szerint az elektromos energia, és a teleszkópos lánctalpas daru előnyeinek kombinálása azt jelenti, hogy teljesen károsanyag-kibocsátásmentesen lehet dolgozni, és a kettős energiagazdálkodási rendszerének köszönhetően maximálisan rugalmas marad az üzemeltetése.

A Sennebogen kínálatának első elektromos modelljét egy holland Sennebogen márkakereskedővel, a Van den Heuvel-lel együttműködésben fejlesztették ki, melynek során holland darukölcsönző és építőipari vállalatok tapasztalatait is felhasználták.

Az akkumulátor teljesítménye

A daru 210 kWh-s akkumulátorcsomagja a fedélzeten kapott helyet, így lehetőség van autonóm működésre csak akkumulátoros üzemmódban, vagy kábelen keresztül csatlakoztatható a hálózati elektromos hálózathoz.

Amellett, hogy a daru nem bocsát ki károsanyagot, csendesebb és egyenletesebb működésre képes, mint a dízelmotoros modellek. A Sennebogen szerint további előnyt jelent, hogy kevesebb karbantartást igényel, mivel például nincs szükség rendszeres motorolaj- és szűrőcserére.

A további technikai részletekkel a leleplezést követően jelentkezünk.

Forrás: KHL