Sikerrel zárt az idei Intermat

Mint beharangozónkban beszámoltunk róla, április végén került sor az idei év első számú európai építőgépes szakkiállítására, a párizsi Intermatra.

A rendezvényt Franciaország öt legjelentősebb építőipari szakszövetségének vezetője nyitotta meg, akik ezzel egyidejűleg – az idei kiállítás központi témájával összhangban – közös nyilatkozatban álltak ki az építőgépek dekarbonizációja mellett.

Ezek után egyáltalán nem meglepő, hogy rendkívül nagy figyelem hárult a különféle elektromos gépekre. Bár az Intermaton komoly méretű kültéri bemutatóterület is rendelkezésre állt, a villanymotoros eszközök egy részét a csarnokon belül láthatták működés közben az érdeklődők, mellyel a gyártók remekül demonstrálták a zéró emissziós gépek egyik nagy előnyét. A kísérőrendezvényként megtartott World of Concrete kiállításon eközben szintén a környezetbarát technológiáké volt a főszerep, az Intermat innovációs díját pedig hat különböző kategóriában osztották ki.

Ami a számokat illeti, a show négy napja alatt a világ 130 országának képviseletében csaknem 130.000 érdeklődő váltott belépőt, a nemzetközi érdeklődést pedig az is jól mutatja, hogy a látogatók négyötöde Franciaországon kívülről érkezett. Talán még ennél is beszédesebb adat, hogy a kisebb-nagyobb standokon összesen 1065 kiállító mutatta be portékáját. A hatalmas érdeklődés nem csoda, ha figyelembe vesszük, hogy az Intermat hat év után tért vissza a koronavírus-világjárvány miatti kényszerű szünetet követően. A nagy európai építőipari kiállítások közül jövőre a Bauma lesz a soros, a magyar építőgép-rajongók azonban addig se maradnak program nélkül, hiszen a tököli repülőtéren idén szeptemberben újból megrendezik az ÉBSZ gépshowját.

Fotó: Facebook / Intermat Paris