Erdélyben startol Románia legnagyobb építőgép-kiállítása

Ahogy korábban hírt adtunk róla, idén nem maradnak hazai rendezvény nélkül az építőgépek iránt érdeklődők, hiszen ősszel várja őket Tökölön az ÉBSZ gépshow. Azonban a szomszédos országokban is érdemes körülnézni e téren: Romániban például május 16. és 18. között kerül sor a CoBuild elnevezésű háromnapos kiállításra.

Keleti szomszédunk legjelentősebb építőgépes rendezvénye már csak azért is komoly érdeklődésre tarthat számot hazánkban, mert a magyar határtól nem túlságosan messze fekvő erdélyi Maroscsüged szolgáltatja a helyszínt.

A választás nem véletlenül esett a Gyulafehérvár szomszédságában található községre, mivel itt valósult meg a román kormány egyik mintaprojektje, melynek keretében az utóbbi időszakban nagyjából 40 millió eurónyi uniós forrást költöttek el a környéken. Az EU-s támogatások segítségével 2020 óta az „okos falu” koncepció mentén fejlesztették Maroscsügedet, számos zöldmezős beruházást követően pedig több mint 40 vállalat telepedett le a környéken mintegy 1000 munkahelyet hozva létre.

A deklaráltan kötetlen hangulatú kiállítást hagyományteremtő szándékkal tavaly hozták tető alá először, a siker – 52 kiállító és három nap leforgása alatt több mint 10.000 látogató – pedig arra sarkallta a szervezőket, hogy idén is vendégül lássák a gépipari és technológiai piac szereplőit.

Elősegítve a párbeszédet, a kapcsolatépítést és a közösségformálást, CoBuild City néven a kiállítótéren belül egy külön „városka” várja az építőipar illusztris képviselőit. Ezen felül természetesen nem maradhatnak el az erre kialakított területeken zajló dinamikus bemutatók, de a szervezők gondoltak a gyerekekre is, a kikapcsolódást pedig a pihenő- és vendéglátóhelyek könnyítik meg.

A CoBuild célkitűzése, hogy a legmodernebb technológiákat, gépeket és más termékeket bemutatva teremtsen hidat kereslet és kínálat között, segítse az információáramlást, ezzel pedig az ágazat fejlődését. Ennek természetesen elengedhetetlen része a környezetet a lehető legkevésbé terhelő, felelős, fenntartható eszközök és technológiák felkarolása.

Fontos tudnivalók látogatóknak

A rendezvény látogatása ingyenes, azonban a szervezők javasolják, hogy a gyorsabb belépés érdekében az érdeklődők foglalják le jegyüket online a CoBuild weboldalán.

Nyitva tartás:

Május 16. és 17.: 10:00 – 18:00; Május 18.: 10:00 – 16:00

Helyszín: DC43, Maroscsüged (Ciugud) 400000, Románia