Újabb díjat nyert a Magyar Zene Háza

Európa egyik legtöbbet díjazott épülete lett a Magyar Zene Háza.

A Német Design Intézet (Rat für Formgebung) által odaítélt Iconic Awardot nem rég adták át ünnepélyes keretek között a legnagyobb európai ingatlanszakmai kiállításon, a müncheni Expo Realon a Liget Budapest projekt részeként megvalósult Magyar Zene Házának.

„Szinte az egyik legismertebb kortárs magyar épület lett a Magyar Zene Háza” – jelentette ki Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: a japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett épületet nem csupán a magyarok ismerik jól, hanem már a nemzetközi közönség is.

A Magyar Zene Házát ezúttal az Iconic Award neves, nemzetközi építészekből álló, öttagú zsűrije építészeti kategóriában rangsorolta első helyre. A grémium a legjobb és leginnovatívabb építészeti és tervezési megoldásokat felvonultató, világszerte megvalósult új épületeket díjazza. Az elmúlt években olyan, a világelithez tartozó sztárépítészek alkotásait ismerték el, mint Dorte Mandrup, Kuma Kengo, Alberto Caiola vagy Sir David Chipperfield.

Nem először kapott azonban díjat a Magyar Zene Háza. A Magyar Zene Háza 2019-ben nyerte el A legjobb nemzetközi középület elismerést az International Property Awardson (IPA), 2021-ben pedig a Music Cities Awardson választották a világ legjobb zenei témájú ingatlanfejlesztésnek. 2022 tavaszán pedig a Magyar Zene Háza a MIPIM Awards fődíját nyerte el, ezzel a hazai ingatlanfejlesztés egyik legnagyobb nemzetközi sikerét érte el – közölte Gyorgyevics Benedek.

Forrás: MTI/Liget Budapest