A Volvo idei újdonságai

Az idei évben sok gyártó állt elő új, érdekes építőgépekkel és technológiai megoldásokkal, melyeket az európai építőgépipar egyik legjelentősebb, legnagyobb presztízsű rendezvényén, a müncheni Baumán mutattak be hivatalosan. Következő sorozatunkban visszatekintünk az évre és megmutatjuk, hogy ki, milyen fontosabb újdonságokkal rukkolt elő. Második szereplőnk a Volvo.

A cégcsoport életében az idei rendezvény volt az első jelentős iparági esemény, mióta bejelentették, hogy 2020-ban megkezdik az elektromos üzemre való átállást a márkanév alatt forgalmazott kompakt kotrók esetében.

A cégcsoport összesen mintegy 50 gépet vonultatott fel a rakodás, ásás, szállítás, burkolatépítés, innováció és szolgáltatások témakörei szerint csoportosítva.

Volvo EC20E

A Volvo EC20E. Fotó: volvoce.com

Idén első ízben kapott külön szekciót az innováció, ahol minden az automatizáció, a konnektivitás és az elektromobilitás körül forgott. Ami a legfontosabb új modelleket illeti, az EC15-EC20E kompakt kotrók mellett a 18,1 tonnás EC200E is idén debütált. A gyártókotrókínálatának sokszínűségét illusztrálandó, mellettük kapott helyet a bontási munkákra optimalizált, nagy kinyúlású EC750E.

Volvo EC200E

Volvo EC200E. Forrás: volvoce.com

A legújabb technológiai megoldásokat az EC300E hidraulikus hibridkotró mellett a már említett EC220E képviselte, melynek funkciói közt megtalálható a gém- és kanálmozgást automatizáló Active Control rendszer.

Volvo EC300E

Volvo EC300E. Forrás: volvoce.com

Kiemelt kép: volvoce.com