Befejeződött a Lánchíd aszfaltozása

Befejeződött a Lánchíd aszfaltozása, a híd próbaterhelése november 12-én, szombaton lesz – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Lánchíd hídfői közötti útpályára mintegy 2400 négyzetméteren került fel a kopóréteget jelentő hengerelt aszfalt – írták. Ezután kialakítják a széleket borító aszfaltcsíkokat, a szegélyek bevonatrendszerét, és felfestik az útburkolati jeleket.

Kiemelték: a végéhez közeledik a Lánchíd teljes, 18 hónapos lezárása. A hídpályát december közepén visszakapják a közlekedők, a járdákon és az aluljárókon azonban még jövőre is dolgozni fognak a szakemberek.

A következő hetekben a csatlakozó részeken folytatódik a munka, elkezdik például a Clark Ádám tér helyreállítását és az eredeti, nagy körforgalom visszaépítését. A szombati próbaterhelésen huszonnégy 20 tonnás teherautó vesz részt. A terhelés idejére ideiglenesen lezárják a közúti forgalom elől a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt.

Forrás: BKK

Tájékoztatásuk szerint a próbaterhelés utáni hetekben elbontják az elkészült útpályáról a pilonok ideiglenes állványzatát, folytatják a közvilágítás kiépítését és elkezdik az új kandeláberek kihelyezését.

A tervek szerint a 2023 őszéig tartó kivitelezés a járdák felújításával és a műemléki elemek rekonstrukciójával folytatódik, így ezek a területek továbbra is – kordonnal elzárva – a munkaterület részei maradnak.

Forrás: BKK/ MTI