Terra szakmai nap gépkezelő versennyel fűszerezve

Verőfényes, késő nyári időben látogattuk meg a Terra Hungária szakmai napját. A gépbemutatók mellett gépkezelő verseny is színesítette a programot és volt látványos emelés is.

Október 6-án, pénteken mi is kilátogattunk Szigetszentmiklósra a Terra rendezvényére, ahol elsőként egy 25 tonnás Sany autódaruval találkoztunk, ami egy JCB gépet tartott éppen a magasban. A Sany viszonylag új márka a Terra Hungária kínálatában, az SPC 250-es darut, az új modellcsalád legkisebb tagját láttuk éppen munka közben.

Fókuszban a gépek

Nem véletlenül szakmai napként hirdette meg az eseményt a Terra, tényleg a gépbemutatóké volt a főszerep, ennek ellenére sokan a családjukkal érkeztek, és ettől még jobb hangulat kerekedett a rendezvényen.

A JCB gépek felhozatala igencsak erős volt, nem szokványos munkakörben mutatkozott be egy JCB 210X-es lánctalpas kotró, ami egy betonőrlő kanalat működtetett. A JCB JS145-ös gumikerekes kotrót 3D-s szintvezérlési rendszerrel mutatták be, a JCB 100C midikotró pedig egy sokoldalú, tiltrotátoros gyorscsatlakozóval érkezett. Láthattuk emellett működés közben a JCB 26 méteres gémkinyúlású forgó felsővázas teleszkópos emelőjét, és a háttérben számos egyéb JCB építőgépet közelről is szemügyre vehettek az érdeklődők.

Befektetés a jövőbe

A professzionális szakmai nap megrendezését a nyáron határoztuk el, nyilatkozta Varga Ákos, a Terra Hungária ügyvezetője. Akitől azt is megtudtuk: azért döntöttünk így, mert amikor az építőipar kifejezetten rosszul teljesít, az egyetlen jó stratégia az előre menekülés, ha befektetünk abba, hogy még inkább megmutassuk magunkat, a gépeket, mik az újdonságok, milyen innovációk érhetők el a felhasználók számára.

A szakmai nap kifejezetten olyan gépekre lett felépítve, amelyek sokoldalú felhasználást tesznek lehetővé, hogy az építőipari vállalkozások is minél sokrétűebben tudják felhasználni ezeket a termelőeszközöket, tette hozzá még Varga Ákos.

Mindeközben a háttérben javában zajlott a gépkezelő verseny, ami egy régi hagyomány újra elevenítése volt. Laikus szemmel cseppet sem tűntek könnyűnek a feladatok, de ez nem rendítette meg az elszánt gépkezelőket, akik közül nagyon sokan szintidőn belül teljesítették a feladatokat.