Minden, amit a térkőről tudni lehet: Bemutatkozik a Térkő Center Kft.

Az építőipar egy érdekes részterületére, a térkövezés világába tettünk kiruccanást, amikor a Térkő Center Kft. ügyvezetője, Sebestyén András látott minket vendégül a cég egyik jelenlegi munkaterületén. Beszélgetésünket a vállalkozás múltjával és jelenével indítottuk, de a szó csakhamar a térkövező gépekre terelődött, mivel ebben a szegmensben is hatalmas fejlődés volt tapasztalható az elmúlt években.

Sebestyén András immár 22 éve foglalkozik térkövezéssel, melyre 2001 februárjában alapított családi vállalkozást. A 2000-es évek elejét-közepét jellemző munkabőséget meglovagolva a kisvállalat hamar lendületes fejlődésnek indult, melyet logikus lépésként a kft-vé alakulás koronázott meg 2005-ben.

A következő nagy lépés azonban már korántsem volt ennyire kézenfekvő: bár az első években a burkolatok építését a Térkő Centernél is kizárólag kézimunkával végezték, a cégvezető idejekorán felismerte, hogy a jövő a gépesítésé. Mint mondja, akkoriban még könnyebb volt munkaerőt találni, ám a kapacitás ennek ellenére is szűk keresztmetszetet jelentett. Arról nem is szólva, hogy a kézi térkőrakás igen megterhelő fizikai munka, pláne hogy az építőiparban a 6 cm-es helyett egyre inkább a 8 vagy 10 cm-es térkő kezd elterjedni.

A teljes cikk itt olvasható: https://szerkezetepites.grundonline.hu/minden-amit-a-terkorol-tudni-lehet