Újranyitja debreceni gyárát a LB-Knauf

Tavasszal újra megnyitja 2014-ben bezárt debreceni üzemét az építőipari Lasselsberger-Knauf (LB-Knauf) Kft. – közölte a társaság.

A gyár újbóli megnyitását elsősorban azzal indokolták, hogy az építőanyagok iránti belső és külső kereslet jelentős megemelkedett az utóbbi időben. Az LB-Knauf Kft. tavaly kétszámjegyű árbevétel-növekedést ért el. A cég belföldi árbevétele 27,5 százalékkal, 9 milliárd forint közelébe nőtt. A közlemény szerint a cég vezetői a következő években további emelkedésre számítanak az építőanyagok iránti keresletben, amihez az állami beruházások mellett a lakosság és a gazdasági szereplők fokozódó építkezési aktivitása is hozzájárul.

Ebből kiindulva az idei üzleti tervben több mint 10 milliárd forintos árbevétellel számolnak. A növekvő igények kielégítésére azonban a rendelkezésre álló kapacitások nem elegendőek, ezért szükségszerű, hogy a jelenleg működő gyárak mellé egy további termelő egységet is üzembe állítsanak.

A tesztüzem a hónap elején kezdődött, az első kiszállítások a hónap második felében mehetnek végbe. Megjegyezték, hogy a gyár két műszakban fog termelni, termékportfóliója közel megegyezik a Bugyiban gyártott termékekkel (hidegburkolási ragasztók, hőszigetelő ragasztók, vakolatok, habarcsok, esztrichek).

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a kft. 2016-os nettó árbevétele a belföldi értékesítésből 5,8 milliárd forint, az exportból 1,5 milliárd forint volt. Az üzemi tevékenység eredménye 363 millió forintot, az adózott eredmény 252 millió forintot tett ki. 2016-ban 134 munkavállalót foglalkoztatott a kft – írta az MTI.

Forrás: MTI