Szeptemberben 2×3 sávon haladhat a forgalom a hárosi Duna-hídon

Várhatóan iskolakezdésre már 2×3 sávon haladhat a forgalom az M0-ás hárosi Duna-hídján – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) .

Mint írták, rövidesen lezáródik az M0-ás autóút déli szektorának az M1-es autópálya felé vezető oldalán a folyamatban lévő átfogó vizsgálat első üteme. Hozzátették: a vizsgálat részeként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszéke által július 30-án elvégezett próbaterhelés adatai alapján az 1990-ben átadott hárosi Duna-hídon, a Csepel-szigeti ártéri hídszerkezet 8. számú támaszánál további beavatkozás vált szükségessé, ennek megerősítése augusztus 26-án elkészült.

A munkálatok elvégzése után a Csepel-szigeti ártéri hídon ismételt, a júliusit kiegészítő próbaterhelést tartottak a szakemberek augusztus 27-én – tették hozzá.

Mint írták, várhatóan augusztus 28-30. között alakíthatja ki a Magyar Közút mindkét hídon a három-három forgalmi sávos forgalmi rendet a 6. számú főúti csomópont teljes értékű megnyitásával együtt.

A terelés kialakítása a tervek szerint az iskolakezdésre elkészül, ezzel jelentősen javítva a térségi közlekedés feltételeit – írták.

Hozzátették: a kialakítandó forgalmi rend lehetővé teszi, hogy a szakemberek az első ütemű vizsgálatok során szükségessé vált további átfogó vizsgálatokat biztonságban, a közúti forgalom legkisebb zavarása mellett tudják elvégezni. A mérések szeptember közepe és október vége között, vasárnap kora délelőtti időszakban történnek majd.

A vizsgálat után határozható meg az a végleges műszaki tartalom, amellyel a műtárgy további 30 éves biztonságos működését biztosítani tudják – közölte a NIF.

Forrás: MTI/NIF