Megnyílt a Construma

Ma megnyílt a 39. Construma építőipari és otthonteremtési szakkiállítás Budapesten, a Hungexpo vásárközpontban csaknem 150 kiállító mutatkozik be október 7-11. között.

A nyitónapon Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára elmondta, hogy az építőipar termelékenysége 2017 óta folyamatosan bővült, 2019-ben pedig a rekordok éve volt. A koronavírus-járvány magyarországi megjelenése ezt a folyamatot törte meg.

Idén is a Construma részét képezi az Otthon Design kiállítás, ahol a látogatók megismerhetik a legújabb trendeket, és megtekinthetik a lakberendezés és belsőépítészet újdonságait.

A szervezők közölték, hogy a kiállítók és a látogatók egészségügyi biztonsága érdekében összeállítottak egy post covid elnevezésű kézikönyvet, valamint új belépési szabályokat hoztak, amelyek minimalizálják a fertőzés kockázatát a Kiállítási Központban.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a kiállítás kibővítése, szélesebb látogatói kör elérése érdekében kidolgozták a virtuális kiállítási formát, amelynek segítségével az érdeklődők a HUNGEXPO honlapján keresztül elérhetik a kiállítókat.

A megnyitót követően átadták a Construma díjakat. Idén ezt az elismerést a Bachl Hőszigetelőanyag-gyártó Kft., a Horizont Global Kft., az Internorm Ablak Kft., valamint a Nilan Légtechnika Kft. és a Solar Hero Innovációs és Megújuló-energia Zrt. vehette át.

A kiállítás a szakma és a nagyközönség számára is nyitott, az előbbieket elsősorban csütörtök-pénteken, az utóbbiakat szombat-vasárnap várják.

Forrás: Hungexpo/ Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán