Haladnak az Erzsébet királyné Tisza-híd munkálatai

Az Erzsébet királyné Tisza-híd rakamazi oldalának északi és déli részén is befejeződtek a munkálatok, így április 27-ét követően a Tisza-híd rakamazi felét felújított formában használhatják a közlekedők – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

A NIF kiemelte: a Tisza-híd felújítása során az északi oldali kerékpárutat és a déli oldali gyalogos járdát kiszélesítették, az acélszerkezetek festése folyamatban van, ez viszont forgalomtól függetlenül végezhető.

A teljes beruházás a közúti forgalom folyamatos biztosítása érdekében több ütemben készül el.

A hídfelújítási munkákat követően megkezdődnek az átkelő tokaji oldalán található körforgalom bontási és újjáépítési munkái – ismertették. Ennek eredményeként a körforgalom körpályája 0,5 méterrel növekedni fog, emiatt április 27-én a kora esti óráktól félpályás, lámpával vezérelt forgalomkorlátozást vezetnek be a körforgalom környezetében – olvasható a tájékoztatóban.

A munkák során elvégzik a szennyvízvezeték kiváltási feladatokat, valamint a Taverna felőli járdát és a meglévő kerékpárutat is kiszélesítik a biztonságos közlekedés érdekében. A gyalogosok az építés ideje alatt a Tisza-híd északi oldalán továbbra is használhatják a gyalogjárdát, valamint a körforgalomnál található járda is használható marad – közölte a NIF.

Az ezt következő ütemben a híd tokaji oldalát fogják elbontani és újjáépíteni, ami szintén félpályás forgalomkorlátozással jár majd, előreláthatólag 2021. június végétől. Közleményükben hangsúlyozták: a közlekedőknek várhatóan idén év végéig folyamatosan változó forgalomkorlátozásokkal kell számolniuk a híd és a körforgalom környezetében. A beruházás a tervek szerint az idei IV. negyedévben fejeződik be.

Forrás: NIF