Ma nyílik meg a 17. Velencei Biennálé

Ma nyílik meg a 17. Velencei Építészeti Biennálé, amelyen Magyarországot az Othernity – Modern örökségünk újragondolása című kiállítás képviseli.

A koronavírus-járvány miatt 2020-ban elhalasztott Velencei Építészeti Biennálét szigorú járványvédelmi intézkedések mellett rendezik meg.

A kiállítás mottója: Hogyan fogunk együtt élni?. A biennálé főkurátora Hasim Szarkisz libanoni-amerikai építész.

„Új szerződésre van szükségünk a terekkel kapcsolatban. Az egyre szélesedő politikai megosztottság és a növekvő gazdasági egyenlőtlenségek összefüggésében arra kérjük az építészeket, hogy képzeljék el azokat a tereket, amelyekben közösen együtt élhetünk” – fogalmazott a biennálé honlapján Szarkisz.

A rendezvényre 46 országból 112 kiállítót hívtak meg. 63 ország jelentkezik nemzeti kiállítással, közülük Azerbajdzsán, Grenada, Irak és Üzbegisztán első alkalommal.

A Giardini parkban álló magyar pavilon Othernity – Modern örökségünk újragondolása című kiállítása, melynek kurátora Kovács Dániel, tizenkét modern budapesti épület újragondolásán keresztül a regionális építészeti identitás újrafogalmazására tesz kísérletet.

A Velencei Építészeti Biennálé november 21-ig látogatható.

Forrás: MTI/ A kiemelt kép illusztráció