A gázvezetékektől a városligeti presztízsberuházásokig – Pido Kft.

Mostani partnerbeszámolónk alkalmából a családi vállalkozásként működő, ercsi székhelyű Pidó Kft.-nél jártunk. Beszélgetésünk során érintettük a vállalat gyökereit és korai szárnypróbálgatásait, de emellett szóba kerültek a jelenlegi gazdasági helyzet okozta bonyodalmak, illetve a technológiai fejlesztések fontossága és ennek kapcsán a legújabb Volvo gumikerekes kotró eszközbeszerzés is.

Mint megtudtuk, a vállalat neve – ahogy maga a cég is – családi eredetű, hiszen az alapítót, Németh Istvánt ismerte környezetében szinte mindenki Pidóként. A rendszerváltás utáni években István főleg építőanyagok és tüzelő szállításával foglalkozott, ám a gázfűtés terjedésével az ebben rejlő lehetőségek egyre szűkültek, viszont jól látszott, hogy a gázvezetékek építésével kapcsolatos földmunkákra bőséges igény mutatkozik – így érkezünk el 1994-ig, a társaság megalapításáig.

A 90-es évek elejének gründolási lázát követően sok vállalkozás tűnt el a süllyesztőben, de a Pidó Kft. más utat járt be. Az alapító-tulajdonos szinte ösztönösen érezte, hogy a megtermelt hasznot annak elköltése helyett érdemes visszaforgatni, fejlesztésre költeni. Így a kezdetben használt Weimar helyett – mely amúgy sem passzolt már igazán a kínálkozó munkákhoz – csakhamar korszerű gépekre váltott abban a reményben, hogy a fejlettebb eszközökkel versenyképesebb lesz a konkurenseknél. Elmondása szerint István sikeréhez az is hozzájárult, hogy Ercsi térségében ő volt az egyik első vállalkozó, aki komolyabb gépi földmunkákat is vállalni tudott.

A teljes cikk itt olvasható: https://kotrok.grundonline.hu/mb-crusher-adapterek-kotrokhoz/