Jó hír a természetkedvelőknek

Erdei sétány és ökológiai sétaút építése kezdődött el Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

A csaknem háromszázmillió forint értékű beruházás során egy olyan útvonalat alakítanak ki, amelyen a látogatók megismerkedhetnek a Sóstói-erdő állat- és növényvilágával – közölte az önkormányzat.

A százszázalékos támogatás segítségével kialakítandó, három kilométer hosszú tanösvény az erdő szélén álló hoteltől a Nyíregyházi Állatparkig vezet majd. A látogatók sétálás közben a kihelyezett tájékoztató és demonstrációs eszközök segítségével megismerkedhetnek Nyíregyháza legszebbnek tartott természeti értékével.

A tervek szerint az állatpark mellett új gyalogút épül, a déli kerítésnél pedig új bejáratot alakítanak ki, amelyen belépve a látogatók egy ökológiai utazáson vehetnek részt egy új, mintegy négy kilométer hosszú sétaúton. A kihelyezett tájékoztató táblák segítségével megismerkedhetnek a Föld növény- és állatvilágával, a fejlesztés része emellett egy új vizesblokk kialakítása.

A beruházás várhatóan a nyár elején fejeződik be, a fejlesztés által érintett területeken a szolgáltatások zavartalanul működnek.

Forrás: MTI