A Huawei klónozza Európát

A Huawei neve elsősorban az okostelefonok miatt cseng ismerősen a felhasználóknak, most azonban mégis más miatt kerültek a figyelem középpontjába.

A Huawei már odáig jutott, hogy egy grandiózus várost épít fel dolgozóinak, melynek bizonyos negyedei már el is készültek. A Tungkuanban található új, 25 ezer alkalmazottat foglalkoztató központ 12 negyedét híres európai városokról mintázták, és olyan építészeti remekművek tökéletes másolata is megtalálható a cég dolgozói campusán, mint a budapesti Szabadság híd vagy éppen az Oxfordi Egyetem.

A Huawei új campusa

A Huawei a kutatás-fejlesztési területen dolgozó alkalmazottak számára hozza létre a 9 négyzetkilométer alapterületű várost. A 12 kerületben összesen 108 épület és 7,8 kilométer hosszú villamoshálózat kap helyet.

A Huawei új campusa

A kerületek egy-egy európai városról kapták a nevüket, és az azokra leginkább jellemző építészeti stílus dominál bennük. Részben emiatt is több világhírű épület másolata kapott helyet a már elkészült kerületekben.

A Huawei új campusa

A vállalat campusának két oldalát egy folyó szeli ketté, a két oldal között pedig a budapesti Szabadság híd másolatán lehet átkelni. A miniváros felépítése másfél milliárd dolláros beruházásként valósul meg.

A Huawei új campusa

Itt is egy videó a cég új központjáról!