Jól halad az építkezés az M8-ason

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában 2018 tavaszán kezdődtek meg a 2×1 sávos 28,9 km-es szakasz munkálatai.

Jelenleg a szakasz teljes hosszán zajlik az építkezés, viszont egyes szakaszok műszaki készültsége eltérő, bizonyos részeken a beton burkolat alap készül, más helyszíneken már az aszfalt kötőréteg is elkészült – olvasható a NIF közleményében.

A projekt két szakaszra bontva valósul meg. A Körmend-Vasszentmihály közötti szakasz várhatóan jövő év augusztusára készül el, míg a Vasszentmihálytól Rábafüzesig tartó 9,45 kilométeres szakaszt jövő áprilisban helyezik forgalomba – írják. A kivitelezési munkákat idén nehezítette a térséget érintő csapadékos időjárás és a Rába árterülete miatti folyamatos magas talajvíz.

Kiemelték: a szakaszon épül Magyarország egyik leghosszabb völgyhídja, az 575 méteres vasszentmihályi völgyhíd. A jelenleg zajló hídfejlesztések közül az egyik legnagyobbak számító műtárgyon az alépítmény már elkészült, az acél főtartók is a helyükre kerülte, jelenleg pedig a vasbeton pályalemez építése zajlik – részletezték. A 11 támaszú völgyhídnak 22 méteres pillérei lesznek annak érdekében, hogy átívelje a Vörös-patak völgyét, illetve a Nemesmedves-Vasszentmihály közötti utat.

Körmend és Rábafüzes között négy különszintű csomópont, egy szintbeni csomópont, egy pár egyszerű pihenő és egy pár komplex pihenő épül. A teljes szakaszon 22 felüljáró, 13 aluljáró, 8,6 km útkorrekció, 5,1 km szervizút, 700 méter kerékpárút és 1,2 km zajárnyékoló fal épül – olvasható a közleményben.

A projekt során 10,2 hektár csereerdőt telepítenek. 336.175 darab fát, cserjét ültetnek. A kivitelezőnek több mint 2 millió m3 töltésanyagot kellett beépítenie – írták.

Forrás: NIF