Futurisztikus faházak

A modern építészet egyre nagyobb hangsúlyt fektet az épületek tervezésénél a környezettel való egyensúlyra. Ma erre hoztunk egy futurisztikus példát az Alpokból.

Ez a futurisztikus koncepció egy milánói építészeti stúdió, a Peter Pichler Architecture által látott napvilágot egy már meglévő szálloda kiegészítéseként. Az építészek célja, hogy teljes összhangot és új élményt tudjanak nyújtani a természet és az ember között.

Futurisztikus faházak

Az építész iroda a projekttel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy szerintük a turizmus jövője az ember és a természet kapcsolatán alapul majd. Ezt elsősorban a jól integrált, fenntartható építészet erősítheti, szerintük másra nincs is szükség.

Futurisztikus faházak

Faház az erdőből

A futurisztikus apartmanok éles, meredek tetőszerkezeteit a környező fenyőfák inspirálták, és a tervek szerint helyi faanyagot felhasználva készülnének.A faházakat kétszintesnek és összesen 35 és 45 négyzetméter alapterületűnek tervezték. Az alsó szinten társalgó, míg a felső szinten hálószoba, fürdő és egy belső, rejtett lépcsőház kap majd helyet.

Futurisztikus faházak

A fa nem csupán kívül, hanem a belső burkolatokban is jelentős szerepet kap majd. A szakemberek ezzel is szeretnék hangsúlyozni a természettel való egyensúlyt, és megteremteni az otthonos légkört. Az óriási üvegfelületeknek köszönhetően fantasztikus lesz a kilátás, úgyhogy nem lesz gond a kényelmes pihenéssel az Olaszországba utazók számára.