Karbantartás a Keleti pályaudvaron

A Keleti pályaudvaron május 13-ika óta karbantartás zajlik, a szakemberek a tervezett munkák felét már elvégezték. A munkálatok a tervezett ütemben zajlanak, így május 26-án biztosan be is fejeződnek, május 27-én hajnalban pedig megindulhat a menetrend szerinti vonatközlekedés – közölte a MÁV.

A karbantartás alatt a szakemberek olyan munkákat végeznek el, amelyekre a pályaudvaron nem lenne lehetőség a vonatforgalom fenntartása mellett. A vasúttársaság közölte, hogy a kéthetes karbantartás alatt a csarnok teljes területén, 8670 négyzetméteren újraaszfaltozzák az utasperonokat és javítják a vasúti pályát a pályaudvar teljes hálózatán. Ennek során összesen 463 darab talpfát, 3155 darab vasbeton aljat, 716 méter sínt, valamint 131 darab váltó alkatrészt és 1210 méteren ágyazatot is cserélnek.

Karbantartás a Keleti pályaudvaron

Fotó: MÁV/Szecsődi Balázs

Karbantartás a Keleti pályaudvaron

Fotó: MÁV/Szecsődi Balázs

A kinézet is számít

A pályaudvaron lebontják a használaton kívüli pavilonokat, egykori büféket, kicserélik a padokat, a szemeteseket, az utastájékoztató piktogramokat, valamint új modern utastájékoztató LED kijelzőket telepítenek.

Karbantartás a Keleti pályaudvaron

Fotó: MÁV/Szecsődi Balázs

A térvilágítást is korszerűsítik, melynek során  300 darab lámpatestet cserélnek ki, hogy energiatakarékosabb és hatékonyabb legyen a világítás. A teljes felsővezeték hálózaton, az állomási biztosítóberendezésen és az energia ellátási hálózatokon is elvégzik a szükséges javításokat és cseréket. Ezeken felül a csarnokban és az utasforgalmi területeken a megkopott falakat is helyreállítják – közölte a MÁV.