Év végéig befejeződnek a Tokaji Erzsébet királyné Tisza-híd felújítási munkái

Fontos mérföldkőhöz érkezett a tokaji híd felújítása. A folyamatos közlekedés biztosítása érdekében a munkálatokat félpályás forgalomterelés mellett, több ütemben végezték.

Szombattól azonban megszűnt a forgalomkorlátozás a Tisza-hídon, így újra mindkét sávon és a felújított körforgalmon keresztül haladhatnak a közlekedők – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

Kiemelték: a beruházás által biztonságos, közvetlen kerékpáros kapcsolat jött létre a Nyíregyháza és Tokaj között megépült kerékpárút és a kivitelezés alatt lévő Tokaji-hegy körüli kerékpárút között, a kerékpárút Tisza folyón való átvezetésével.

Nyul Zoltán, a NIF beruházási vezérigazgató-helyettese elmondta: a hídon korlátozás nélkül lehet közlekedni, azonban részben 2022 tavaszáig útpályán kívüli munkák még várhatóak. A vezérigazgató helyettes elmondta, hogy a híd mindkét oldalára egy-egy konzolszerkezetet helyeztek el, így a kerékpárosok és a gyalogosok biztonságosan, a gépjárműforgalomtól elválasztva kelhetnek át a Tisza felett.

A híd déli oldalán a gyalogosok kelhetnek át a konzolon kialakított gyalogjárdán, míg az északi oldalon a kerékpárutat vezették át. A hídépítési munkák mellett a tokaji oldalon található körforgalom beton pályaszerkezettel, fél méterrel megszélesítve épül át, továbbá megépült a híd rakamazi oldalán a kerékpárút hiányzó rövid szakasza a 38-as főúton való átvezetéssel.

Forrás: NIF